A Pritt története - Egy világszerte ismert márka építése

1969

1969-ben a Henkel kifejlesztette a világ első ragasztóstiftjét, miután tanulmányozott egy ajakrúzst. Azóta a ragasztás világa nem ugyanaz – a felhasználók végre tisztán és kényelmesen ragaszthatnak! A több mint 30 év alatt, mióta az első “stift ragasztó” betört a piacra, a Henkel több mint 1 milliárd ragasztóstiftet adott el 121 országban, a Prittet megkülönböztetve egy igazi világmárkaként.

1971

A Pritt Stift 38 országban kapható.

 

1988

A Design Stift bevezetése.

1995

1995-ben a Henkel felvásárolta a német Pelikan cég roller részlegét. A vezetése alatt, mint a világelső ragasztógyártó, a Henkel tovább növelte a roller választékát, hogy új, kompakt és formatervezett alakjaik legyenek a hibajavítóknak és a ragasztóknak.

1999

1999-ben a Henkel „száraz“ szövegkiemelőket dobott a piacra, mint a roller választékának legújabb termékeit. Ez a különleges szövegkiemelő száraz és radírozható.

Továbbá a Henkel belépett a szalag piacra az egykezes szalag roller találmányával.

2000

Amíg a többiek az új évezredbe “NAGY”-módon léptek be, addig a Henkel a 2000. évben a legkisebb szélességű hibajavító roller pen bemutatásával lépett be, amivel egy karaktert is javítani lehetett. Azóta még a legkisebb hibák is gyorsan elfedhetők mindössze egy tollvonással!

A Pritt története - Egy világszerte ismert márka építése

2001

A Pritt nemcsak világmárka, hanem 2001 márciusában szó szerint a Prittet „univerzum-szerte“ ismert márkaként vezették be. 2001. március 17-én, pontosan 09.23-kor, egy Szojuz rakétát lőttek fel a Bajkonur Űrállomásról Kazahsztánból, ami egy rakomány Pritt terméket is magával vitt a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). A fedélzeten az orosz űrhajós, Yuri Usachev, az ISS parancsnoka személyesen tesztelte a Pritt termékeket. Még a zord napi használat, zéró gravitáció és az űr más extrém körülményei között is a Prittet hivatalosan díjazták “Űrben Bizonyított Minőség” kizárólagos jelzőjével

2003

2003-ban a Henkel bevezetett néhány izgalmas új terméket: a PowerPritt összekapcsolta a sokoldalú ragasztó erejét a ragasztóstift kényelmes alakjával.

Az Olló Nélkül egy átlátszó ragasztószalag cikcakkos széllel, aminek a segítségével kézzel könnyen eltéphető. Végül de nem utolsó sorban az új Refill Rollereink (ragasztás és hibajavítás): kisebbek, jobbak és 17%-kal hosszabb szalag van bennük.

2005

A Comfort Roller Hibajavító bemutatásával a Pritt lehetővé tette a fogyasztóknak, hogy oldalirányban is javíthassanak.
És a következetes Roller paletta fejlesztése kifizetődött:

a Hibajavító Comfort Rollert követte sorozatban a Pritt Compact Roller Ragasztó sikere, ami megnyerte “Az év terméke” (FVKK) innovációs versenyt. Az egyedülálló alakjának köszönhetően a Pritt Hibajavító Roller oldalirányú javításra elnyerte a “Red Dot design díj 2005”-t.

2009

A Pritt bemutatta a folyékony ragasztókat, amik 40g és 90g os kiszerelésben kaphatóak. A tubus egyedülálló alakjának köszönhetően egyszerű és precíz kezelést biztiosít minden fajta kézműves munkának. Az ideális alak és az oldószer mentes összetételnek köszönhetően ideális gyereknek is. A Pritt kisebb gyerekek részére kifejlesztette a Póni és Kalóz ragasztókat.

A Pritt története - Egy világszerte ismert márka építése

2010

Bevezetésre került az ECOmfort hibajavító Roller, aminek a külseje 89%-ban megújuló anyagokból készül. A Hanover Fair 2010-es az Év természetes alapú anyaga 3. helyezését szerezte meg.
Ugyan ebben az évben, a Pritt leleplezte az új egyenes és oldalirányú hibajavító rollert, ami körülbelűl 50%-ban újrahasznosított műanyagból készül.

2011

A Pritt bemutatta az eddigi legjobb Pritt Stiftet, ami az új összetételnek köszönhetően finomabb és simább. És nagyon fontos: erős mint volt!
Ideális minden papír és kartonpapírral történő kézműves munkára.